Minden alapanyaga, fűszerei igazi tex-mex világot hoznak be a konyhádba. Ahogy a sütőben átsül, minden falatja átveszi az ízeket.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
6 db tortilla lap
50 dkg csirkecomb filé
3 boboz vörös bab konzerv
1 dk kukorica konzerv
500 g passzírozott paradicsom
15 dkg trappista sajt
1 fej vörös hagyma
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 db ecetes chili paprika
2 kávéskanál piros paprika
2 kávéskanál cukor
1 kávés kanál só
1 kávés kanál római kömény por
1 kávés kanál őrölt fahéj
1 kávés kanál őrölt fekete bors
1 kávés kanál cayenne bors
10 – 15 friss oregánó levél
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A vöröshagymát felkockázzuk, és az olajon lepirítjuk.
2. lépés
Rátesszük a kockára vágott csirkecombot, sót, borsot, őrölt fahéjat, római köményt, fokhagymát, cayenne borsot.
3. lépés
Az egészet összefőzzük, majd megszórjuk a pirospaprikával.
Lecsepegtetett babot, a kukoricát és az apróra vágott chili paprikát is rátesszük
4. lépés
Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, cukrot, oreganot és az egészet jól összeforraljuk.
5. lépés
Egy hőálló tál aljára teszünk néhány csepp olajat, és bekenjük vele a tál alját. A tálba teszünk egy tortilla lapot, majd egy réteg ragut, és ezt ismételgetjük.
6. lépés
A legfelső lapot megszórjuk reszelt sajttal.
180 C-os sütőben 25 – 30 perc alatt készre sütjük