top of page

Tortilla torta

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

20 perc

30 perc sütés

4 adag

Alapszint

Minden alapanyaga, fűszerei igazi tex-mex világot hoznak be a konyhádba. Ahogy a sütőben átsül, minden falatja átveszi az ízeket.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 6 db tortilla lap

  • 50 dkg csirkecomb filé

  • 3 boboz vörös bab konzerv

  • 1 dk kukorica konzerv

  • 500 g passzírozott paradicsom

  • 15 dkg trappista sajt

  • 1 fej vörös hagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 db ecetes chili paprika

  • 2 kávéskanál piros paprika

  • 2 kávéskanál cukor

  • 1 kávés kanál só

  • 1 kávés kanál római kömény por

  • 1 kávés kanál őrölt fahéj

  • 1 kávés kanál őrölt fekete bors

  • 1 kávés kanál cayenne bors

  • 10 – 15 friss oregánó levél

Elkészítés

Tortilla torta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A vöröshagymát felkockázzuk, és az olajon lepirítjuk.


2. lépés

Rátesszük a kockára vágott csirkecombot, sót, borsot, őrölt fahéjat, római köményt, fokhagymát, cayenne borsot.


3. lépés

Az egészet összefőzzük, majd megszórjuk a pirospaprikával.

Lecsepegtetett babot, a kukoricát és az apróra vágott chili paprikát is rátesszük


4. lépés

Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, cukrot, oreganot és az egészet jól összeforraljuk.


5. lépés

Egy hőálló tál aljára teszünk néhány csepp olajat, és bekenjük vele a tál alját. A tálba teszünk egy tortilla lapot, majd egy réteg ragut, és ezt ismételgetjük.


6. lépés

A legfelső lapot megszórjuk reszelt sajttal.

180 C-os sütőben 25 – 30 perc alatt készre sütjük

bottom of page