top of page

Tormaleves sonkás-tojásos gombóccal

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

50 perc

4 adag

Alapszint

Friss, üdítő és igencsak zamatos leves születhet .
Ha növényi főzőkrémet illetve zabpehely lisztet használsz, glutén és laktózmentesen is elkészítheted.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

A leveshez:

  • 2 db sárgarépa

  • 2 db fehérrépa

  • 1 karalábé

  • 1 fej hagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 3 babérlevél

  • 1 liter sonkalé

  • 200 ml tejszín / főzőkrém


A gombóchoz:

  • 3 db krumpli

  • 2 db főtt tojás

  • 1 db tojás

  • 2 – 3 szelet füstölt főtt sonka

  • 4 evőkanál zabpehely liszt / normál liszt

  • 4 – 5 teáskanál reszelt torma

  • 1 teáskanál zsír

  • őrölt bors lehetőleg friss

  • 1 liter sonkalé

Elkészítés

Tormaleves sonkás-tojásos gombóccal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés vízben puhára főzzük.


2. lépés

A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, hagymát felkockázzuk és olajon, enyhén megpirítjuk, majd fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.


3. lépés

Felöntjük 1 liter sonkalével, amit vízzel hígíthatunk, beletesszük a babérlevet és jól összeforraljuk.


4. lépés

A krumplit jól lecsepegtetjük, összetörjük, elkeverjük a zsírral, 1 tojás sárgájával, liszttel. Majd hozzákeverjük a nagyon apróra vágott főtt tojást, és sonkát.


5. lépés

Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe.


6. lépés

Végül hozzáadjuk a reszelt tormát, tejszínt és összeforraljuk.

bottom of page