Színkavalkád a tányéron és ízkavalkád a szádban. Krémes rizottó a sült baconnel, az omlós csirkemell a tojáslepénnyel. Időt tudsz megtakarítani, ha a lepény sütési ideje alatt csinálod a többi lépést. Így szinte egyszerre készülsz el vele.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
Baconos tojásos csirkemell:
1 egész csirkemell filé
4 db tojás
4 marék zabpehely
7 szelet bacon
5 dkg bacon kocka
5 dkg parmezán
4 gerezd fokhagyma
½ szál póréhagyma
1 evőkanál olaj
1 mokkás kanál sütőpor
½ mokkás kanál só
½ mokkás kanál őrölt bors
Céklás rizottó:
20 dkg rizottó rizs / barna rizs
1 nagy cékla
1 fej vörös hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
5 dkg vaj
250 ml alap lé
100 ml fehérbor
1 evőkanál olaj
1 mokkás kanál só
őrölt bors lehetőleg friss
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemell filét szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, és a kiolajozott tepsibe tesszük.
2. lépés
A tojást, kevés sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát egy tálban elkeverjük. A pirított bacont, a felkarikázott póréhagymát, a sütőport, az összetört zabpelyhet, és a reszelt parmezánt a tojáshoz keverjük és 5 percig állni hagyjuk.
3. lépés
Rákenjük a húsra, beborítjuk a bacon szeletekkel, és 180 C-os sütőben 20 percig sütjük, majd magasabb hőfokon a tetejét megpirítjuk.
4. lépés
A megtisztított céklát apró kockákra vágjuk, sózzuk és kevés vízben fedő alatt jó puhára főzzük.
5. lépés
Az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát az olajon enyhén megpirítjuk, majd rátesszük a rizst, kicsit lepirítjuk. Először ráöntjük, a bort elforraljuk, megborsozzuk, majd az alaplevet folyamatosan adagolva szép lassan főzzük a rizst.
6. lépés
A főtt céklakockák 2/3 részét a maradék főzővízzel együtt botmixerrel pürésítjük.
Mikor a rizs már majdnem puha, hozzátesszük a céklapürét és még együtt pároljuk tovább. Amikor a rizs már puha hozzáadjuk a maradék cékla kockákat, vajat, és végül a reszelt parmezánt.