top of page

Tojásos csirke céklás rizottóval

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

15 perc

45 perc

4 adag

Alapszint

Színkavalkád a tányéron és ízkavalkád a szádban. Krémes rizottó a sült baconnel, az omlós csirkemell a tojáslepénnyel. Időt tudsz megtakarítani, ha a lepény sütési ideje alatt csinálod a többi lépést. Így szinte egyszerre készülsz el vele.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

Baconos tojásos csirkemell:

  • 1 egész csirkemell filé

  • 4 db tojás

  • 4 marék zabpehely

  • 7 szelet bacon

  • 5 dkg bacon kocka

  • 5 dkg parmezán

  • 4 gerezd fokhagyma

  • ½ szál póréhagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 mokkás kanál sütőpor

  • ½ mokkás kanál só

  • ½ mokkás kanál őrölt bors


Céklás rizottó:

  • 20 dkg rizottó rizs / barna rizs

  • 1 nagy cékla

  • 1 fej vörös hagyma

  • 1 - 2 gerezd fokhagyma

  • 5 dkg parmezán sajt

  • 5 dkg vaj

  • 250 ml alap lé

  • 100 ml fehérbor

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 mokkás kanál só

  • őrölt bors lehetőleg friss

Elkészítés

Tojásos csirke céklás rizottóval

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csirkemell filét szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, és a kiolajozott tepsibe tesszük.


2. lépés

A tojást, kevés sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát egy tálban elkeverjük. A pirított bacont, a felkarikázott póréhagymát, a sütőport, az összetört zabpelyhet, és a reszelt parmezánt a tojáshoz keverjük és 5 percig állni hagyjuk.


3. lépés

Rákenjük a húsra, beborítjuk a bacon szeletekkel, és 180 C-os sütőben 20 percig sütjük, majd magasabb hőfokon a tetejét megpirítjuk.


4. lépés

A megtisztított céklát apró kockákra vágjuk, sózzuk és kevés vízben fedő alatt jó puhára főzzük.


5. lépés

Az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát az olajon enyhén megpirítjuk, majd rátesszük a rizst, kicsit lepirítjuk. Először ráöntjük, a bort elforraljuk, megborsozzuk, majd az alaplevet folyamatosan adagolva szép lassan főzzük a rizst.


6. lépés

A főtt céklakockák 2/3 részét a maradék főzővízzel együtt botmixerrel pürésítjük.

Mikor a rizs már majdnem puha, hozzátesszük a céklapürét és még együtt pároljuk tovább. Amikor a rizs már puha hozzáadjuk a maradék cékla kockákat, vajat, és végül a reszelt parmezánt.

bottom of page