top of page

Tex-Mex gnocchi

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

Sokan szeretjük a chilis babot. Hasonló ízvilág köszön vissza ebben az egytál ételben, amit valóban egyetlen edényben tudsz elkészíteni.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 30 dkg darált sertéshús

  • 1 csomag gnocchi

  • 10 dkg sajt

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 - 4 gerezd fokhagyma

  • ½ doboz aprított paradicsom

  • 2 evőkanál olaj

  • 2 dl alap lé

  • 6 - 8 db olajbogyó

  • 2 teáskanál piros paprika

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • ½ teáskanál chili pehely

  • ½ teáskanál frissen őrölt színes bors

  • ½ teáskanál cayenne bors

  • ½ teáskanál cukor

Elkészítés

Tex-Mex gnocchi

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A darált húst a felhevített olajon lepirítjuk. Hozzátesszük a sót, koriandert, római köményt, chili pelyhet, színes borsot, cayen borsot, konyhai aprítóval pürésített hagymát, fokhagymát.


2. lépés

Konyhai aprítóval pürésítjük a paradicsom darabokat is, és a húshoz adjuk a pirospaprikával együtt.


3. lépés

Ráöntjük az alaplét, és összeforraljuk.


4. lépés

Beletesszük a gnocchit.


5. lépés

Az egész ragut 3-4 percig főzzük.

Közben megreszeljük a sajtot.


6. lépés

A reszelt sajtot beleszórjuk, és óvatosan keverve megvárjuk, míg beleolvad

Forrón tálaljuk, amikor is megszórjuk reszelt sajttal, és a felkarikázott olajbogyóval.

bottom of page