Sokan szeretjük a chilis babot. Hasonló ízvilág köszön vissza ebben az egytál ételben, amit valóban egyetlen edényben tudsz elkészíteni.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
30 dkg darált sertéshús
1 csomag gnocchi
10 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
½ doboz aprított paradicsom
2 evőkanál olaj
2 dl alap lé
6 - 8 db olajbogyó
2 teáskanál piros paprika
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál chili pehely
½ teáskanál frissen őrölt színes bors
½ teáskanál cayenne bors
½ teáskanál cukor
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A darált húst a felhevített olajon lepirítjuk. Hozzátesszük a sót, koriandert, római köményt, chili pelyhet, színes borsot, cayen borsot, konyhai aprítóval pürésített hagymát, fokhagymát.
2. lépés
Konyhai aprítóval pürésítjük a paradicsom darabokat is, és a húshoz adjuk a pirospaprikával együtt.
3. lépés
Ráöntjük az alaplét, és összeforraljuk.
4. lépés
Beletesszük a gnocchit.
5. lépés
Az egész ragut 3-4 percig főzzük.
Közben megreszeljük a sajtot.
6. lépés
A reszelt sajtot beleszórjuk, és óvatosan keverve megvárjuk, míg beleolvad
Forrón tálaljuk, amikor is megszórjuk reszelt sajttal, és a felkarikázott olajbogyóval.