top of page

Sajtos bableves chorizo morzsával

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

20 perc

100 perc

6 adag

Alapszint

Nem egy megszokott bableves, mely paradicsommal készül. Ha jó melegen tálalod a morzsalékos pl. feta sajt lágyan beleolvad a levesbe, még krémesebbé téve azt. Chilivel kellemesen csípőssé teheted.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 30 dkg száraz vörös bab

  • 2 db sárgarépa

  • 3 db nagy húsos paradicsom

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 5 – 6 gerezd fokhagyma

  • 5 dkg chorizo

  • 2 dkg puha morzsalékos sajt

  • 1,5 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál fekete bors (egész)

  • 1 kávéskanál szegfűbors

  • 1 kávéskanál koriander

  • 1 kávéskanál oregáno

  • 1 – 2 db chili paprika

Elkészítés

Sajtos bableves chorizo morzsával

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A babot kiválogatjuk, megmossuk, és egy éjszakára bőséges vízben beáztatjuk. Másnap az áztató vizet leöntjük


2. lépés

Dupla mennyiségű vízbe feltesszük a babot főni. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, felkockázzuk, és a szintén apró kockára vágott hagymával együtt a babhoz tesszük.


3. lépés

Teatojásba beletesszük a fűszereket, és a levesbe lógatjuk, megsózzuk és fedő alatt 1,5 - 2 órát szép lassan főzzük.


4. lépés

Mikor a bab már majdnem puha hozzátesszük a felkockázott sárgarépát, és az egészet puhára főzzük.


5. lépés

A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és a saját zsírjában jól kisütjük


6. lépés

Ezután papírtörlőre kisedjük, és hagyjuk lecsöpögni.

A kolbász karikákat konyhai aprító géppel összemorzsoljuk.

bottom of page