Nem egy megszokott bableves, mely paradicsommal készül. Ha jó melegen tálalod a morzsalékos pl. feta sajt lágyan beleolvad a levesbe, még krémesebbé téve azt. Chilivel kellemesen csípőssé teheted.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
30 dkg száraz vörös bab
2 db sárgarépa
3 db nagy húsos paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
5 – 6 gerezd fokhagyma
5 dkg chorizo
2 dkg puha morzsalékos sajt
1,5 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors (egész)
1 kávéskanál szegfűbors
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál oregáno
1 – 2 db chili paprika
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A babot kiválogatjuk, megmossuk, és egy éjszakára bőséges vízben beáztatjuk. Másnap az áztató vizet leöntjük
2. lépés
Dupla mennyiségű vízbe feltesszük a babot főni. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, felkockázzuk, és a szintén apró kockára vágott hagymával együtt a babhoz tesszük.
3. lépés
Teatojásba beletesszük a fűszereket, és a levesbe lógatjuk, megsózzuk és fedő alatt 1,5 - 2 órát szép lassan főzzük.
4. lépés
Mikor a bab már majdnem puha hozzátesszük a felkockázott sárgarépát, és az egészet puhára főzzük.
5. lépés
A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és a saját zsírjában jól kisütjük
6. lépés
Ezután papírtörlőre kisedjük, és hagyjuk lecsöpögni.
A kolbász karikákat konyhai aprító géppel összemorzsoljuk.