Mindenképpen párold együtt a paradicsomos szósszal, hisz ettől lesz fantasztikusan omlós.
Ha gondolod egy kis száraz fehérborral is megbolondíthatod.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
2 db csirkemell filé
140 g paradicsompüré
2 evőkanál főzőtejszín
5 dkg trappista sajt
2 evőkanál olaj
1 merőkanál alaplé
2 gerezd fokhagyma
½ mokkáskanál só
½ mokkáskanál színes bors
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemell filét felszeleteljük, a szeleteket, sózzuk, borsozzuk, és az olajon lepirítjuk.
2. lépés
Hőálló edénybe tesszük a megmaradt húslével együtt.
Ráöntjük a paradicsompürét, és rászórjuk a zúzott fokhagymát
3. lépés
Hozzáadjuk az alaplét, és lefedve betesszük a sütőben, és 180 fokon kb. fél órát pároljuk.
4. lépés
Majd a szószhoz keverjük a tejszínt, ha kell, még ízesítjük.
5. lépés
Megszórjuk a hússzeleteket a reszelt sajttal, és 200 fokon a sajtot rápirítjuk.