Ha végre megcsináltad a kis húsgolyókat, utána nagyon gyorsan elkészül. Ha csípősen szereted, akkor figyelj oda, mert nem azonnal oldódik ki a kapszaicin.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
50 dkg darált sertés hús
3 doboz vörös bab konzerv
2 doboz kukorica konzerv
1 fej vöröshagyma
3 – 4 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsom ivólé
1 l alaplé
3 evőkanál olaj
2 – 3 db chili paprika
1 kávéskanál só
2 kávéskanál őrölt római kömény
1,5 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 marék szeletelt mandula
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A darált húst jó alaposan összekeverjük ¼ kávéskanál sóval,
½ kávéskanál őrölt borssal, és a pirospaprikával.
2. lépés
Az összekevert húsból egyforma dió méretű kis gombócokat formázunk.
3. lépés
A hagymát, és fokhagymát konyhai aprítóval pürésítjük, és az olajon kissé megpároljuk.
4. lépés
Apránként adagolunk hozzá egy keveset az alap léből, és egész puhára pároljuk. Hozzáöntjük levével együtt a kukoricát, és babot.
Hozzátesszük a többi fűszert, római kömény, őrölt bors, só, és a felkarikázott chilit.
5. lépés
Ráöntjük a paradicsomlét, és a maradék alaplét. Összeforraljuk egy kicsit. Ha édeskésebben szeretjük, akkor egy kk. cukrot is bele lehet tenni.
6. lépés
Beletesszük a húsgolyókat és azzal együtt készre főzzük kb. 15 perc alatt.