top of page

Mexikói húsgombóc leves

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

20 perc

20 perc

4 adag

Alapszint

Ha végre megcsináltad a kis húsgolyókat, utána nagyon gyorsan elkészül. Ha csípősen szereted, akkor figyelj oda, mert nem azonnal oldódik ki a kapszaicin.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertés hús

  • 3 doboz vörös bab konzerv

  • 2 doboz kukorica konzerv

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 – 4 gerezd fokhagyma

  • 500 ml paradicsom ivólé

  • 1 l alaplé

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 – 3 db chili paprika

  • 1 kávéskanál só

  • 2 kávéskanál őrölt római kömény

  • 1,5 kávéskanál őrölt bors

  • 1 kávéskanál pirospaprika

  • 1 marék szeletelt mandula

Elkészítés

Mexikói húsgombóc leves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A darált húst jó alaposan összekeverjük ¼ kávéskanál sóval,

½ kávéskanál őrölt borssal, és a pirospaprikával.


2. lépés

Az összekevert húsból egyforma dió méretű kis gombócokat formázunk.


3. lépés

A hagymát, és fokhagymát konyhai aprítóval pürésítjük, és az olajon kissé megpároljuk.


4. lépés

Apránként adagolunk hozzá egy keveset az alap léből, és egész puhára pároljuk. Hozzáöntjük levével együtt a kukoricát, és babot.

Hozzátesszük a többi fűszert, római kömény, őrölt bors, só, és a felkarikázott chilit.


5. lépés

Ráöntjük a paradicsomlét, és a maradék alaplét. Összeforraljuk egy kicsit. Ha édeskésebben szeretjük, akkor egy kk. cukrot is bele lehet tenni.


6. lépés

Beletesszük a húsgolyókat és azzal együtt készre főzzük kb. 15 perc alatt.

bottom of page