top of page

Lencsés-csirke tortilla tál

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

15 perc sütés

4 adag

Alapszint

Az indiai ízekhez hasonló egytálétel, mely pillanatok alatt az asztalodra kerülhet.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 1,5 csirkemell

  • 25 dkg lencse

  • 25 dkg gomba

  • 25 dkg bacon

  • 10 dkg köles

  • 3 db sárgarépa

  • 8 db tortilla lap (kukoricából)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál őrölt bors

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1 teáskanál őrölt kardamom

  • 1 teáskanál kurkuma

  • 1 teáskanál gyömbér por

  • 1 késhegynyi chili paprika

Elkészítés

Lencsés-csirke tortilla tál

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A bacont lepirítjuk, és rátesszük a kockára vágott hagymát


2. lépés

Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet majd az egészet megpároljuk.

Megszórjuk a fűszerekkel.


3. lépés

Rátesszük a kockára vágott sárgarépát, szeletelt gombát és összepároljuk.


4. lépés

Ráöntjük az előre megfőzött lencsét, és a főtt kölest, majd összeforgatjuk.


5. lépés

A cserépedényeket kibéleljük a tortilla lapokkal és megtöltjük a kész lencsés ragúval.


6. lépés

A tetejére is teszünk 1tortilla lapot és a sütőben 180 C-on 15 perc alatt megsütjük.

bottom of page