Két adagot is csinálhatsz belőle, mert akár melegen vagy akár hidegen, de úgyis elfogy. Akár mártogatós szószokat is csinálhatsz mellé.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
225 g kukorica
200 g trappista sajt
125 g juhtúró
1 közepes krumpli
1 fej lilahagyma
3 evőkanál liszt
2 tojás
3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor metélő hagyma
1 kávés kanál őrölt bors
1 kávés kanál só
3 dl olaj
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összetörjük.
2. lépés
Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, kukoricát.
3. lépés
Majd a reszelt sajtot, juhtúrót, apróra vágott metélő hagymát. Megszórjuk frissen őrölt színes borssal.
4. lépés
A masszát egyenletes állagúra összekeverjük.
5. lépés
Kezünket kicsit megolajozzuk és egyforma diónyi golyókat formázunk belőle.
6. lépés
Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
Forró olajban néhány perc alatt arany barnára sütjük és lecsepegtetjük.