top of page

Juhtúrós sajtos kukoricagolyó

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

10 perc

35 golyó

Alapszint

Két adagot is csinálhatsz belőle, mert akár melegen vagy akár hidegen, de úgyis elfogy. Akár mártogatós szószokat is csinálhatsz mellé.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 225 g kukorica

  • 200 g trappista sajt

  • 125 g juhtúró

  • 1 közepes krumpli

  • 1 fej lilahagyma

  • 3 evőkanál liszt

  • 2 tojás

  • 3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa

  • 1 csokor metélő hagyma

  • 1 kávés kanál őrölt bors

  • 1 kávés kanál só

  • 3 dl olaj

Elkészítés

Juhtúrós sajtos kukoricagolyó

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összetörjük.


2. lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, kukoricát.


3. lépés

Majd a reszelt sajtot, juhtúrót, apróra vágott metélő hagymát. Megszórjuk frissen őrölt színes borssal.


4. lépés

A masszát egyenletes állagúra összekeverjük.


5. lépés

Kezünket kicsit megolajozzuk és egyforma diónyi golyókat formázunk belőle.


6. lépés

Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

Forró olajban néhány perc alatt arany barnára sütjük és lecsepegtetjük.

bottom of page