top of page

Göngyölt csirkemell sajtos-paradicsomos mártásban

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

15 perc

30 perc

4 adag

Alapszint

Tartalmas, azonban mégis könnyű fogásról beszélünk.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 1 nagyobb egész csirkemell

  • 200 g szeletelt bacon

  • 200 g sajt

  • 3 szelet sonka

  • 250 ml kókuszkrém / tejszín

  • 2 tojás

  • 1 fej lilahagyma

  • 1 marék szárított paradicsom

  • frissen őrölt bors

  • 1 kávéskanál só

  • 20 dkg bulgur

  • 1 db sárgarépa

  • 2 marék zöldborsó

  • 1 evőkanál olaj

  • 3 dl alaplé

Elkészítés

Göngyölt csirkemell sajtos-paradicsomos mártásban

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csirkemellet hosszában elvágjuk, azután kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkemell szeletre egy sorba rátesszük a csíkokra vágott sonkát, hagymát, az apróra vágott főtt tojást.


2. lépés

A megtöltött csirkemellet, feltekerjük, majd baconnel körbe borítjuk. Hőálló edénybe tesszük, lefóliázva 25 percig 180 C-os sütjük.


3. lépés

Közben az olajon a maradék hagymát és a bulgurt kicsit megfuttatjuk, majd a megtisztított, vékony csíkokra vágott sárgarépát is hozzá tesszük.


4. lépés

Felöntjük dupla mennyiségű alap lével, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig pároljuk


5. lépés

Mikor már majdnem puha beletesszük a zöldborsót, és készre pároljuk.

A csirke tekercsekről levesszük a fóliát, és 220 C-os sütőben tovább sütjük míg  kicsit megpirul a bacon.


6. lépés

A kész csirketekercseket kivesszük az edényből, és a szaftot, a felaprított szárított paradicsomot, reszelt sajtot, tejszínt összemelegítjük, amíg a sajt fel nem olvad.

bottom of page