Tartalmas, azonban mégis könnyű fogásról beszélünk.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
1 nagyobb egész csirkemell
200 g szeletelt bacon
200 g sajt
3 szelet sonka
250 ml kókuszkrém / tejszín
2 tojás
1 fej lilahagyma
1 marék szárított paradicsom
frissen őrölt bors
1 kávéskanál só
20 dkg bulgur
1 db sárgarépa
2 marék zöldborsó
1 evőkanál olaj
3 dl alaplé
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemellet hosszában elvágjuk, azután kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkemell szeletre egy sorba rátesszük a csíkokra vágott sonkát, hagymát, az apróra vágott főtt tojást.
2. lépés
A megtöltött csirkemellet, feltekerjük, majd baconnel körbe borítjuk. Hőálló edénybe tesszük, lefóliázva 25 percig 180 C-os sütjük.
3. lépés
Közben az olajon a maradék hagymát és a bulgurt kicsit megfuttatjuk, majd a megtisztított, vékony csíkokra vágott sárgarépát is hozzá tesszük.
4. lépés
Felöntjük dupla mennyiségű alap lével, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig pároljuk
5. lépés
Mikor már majdnem puha beletesszük a zöldborsót, és készre pároljuk.
A csirke tekercsekről levesszük a fóliát, és 220 C-os sütőben tovább sütjük míg kicsit megpirul a bacon.
6. lépés
A kész csirketekercseket kivesszük az edényből, és a szaftot, a felaprított szárított paradicsomot, reszelt sajtot, tejszínt összemelegítjük, amíg a sajt fel nem olvad.