Ha megbízható helyről származik a csirkemell, akkor ez a felvágott igazán egészséges. Ráadásul úgy variálhatod az ízesítését, ami a kedvenced. Lehet zöldfűszeres, paprikás, stb. Ha kívülről ízesíted, azt sütés előtt tedd meg.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
70 dkg csirkemell filé
1,5 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál fokhagyma por
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemellet, lehártyázzuk, és felkockázzuk.
Összekeverjük a sóval, borssal, fokhagyma porral.
2. lépés
Konyhai aprítóval több részletben alaposan pürésítjük.
3. lépés
A kész pépet vizes kézzel jól átgyúrjuk, hogy egyenletes állagot kapjunk.
4. lépés
Kiterítünk egy sütőpapírt, melyet enyhén bevizezünk. A húspépből egy rudat formázunk, majd jó alaposan összenyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön. Feltekerjük a sütőpapírt, a két végét külön megtekerjük, az egészet egybe meghengergetjük.
5. lépés
Betekerjük a dupla réteg alufóliával, a végét ismét megtekerjük, és ezt is meghengergetjük.
Egy tepsibe tesszük, és aláöntünk kb. 0,5 l vizet. 160 fokos sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.