top of page

Csirkemellsonka házilag

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

20 perc

35 perc

60-65 dkg sonka

Alapszint

Ha megbízható helyről származik a csirkemell, akkor ez a felvágott igazán egészséges. Ráadásul úgy variálhatod az ízesítését, ami a kedvenced. Lehet zöldfűszeres, paprikás, stb. Ha kívülről ízesíted, azt sütés előtt tedd meg.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell filé

  • 1,5 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors

  • 1 kávéskanál fokhagyma por

Elkészítés

Csirkemellsonka házilag

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csirkemellet, lehártyázzuk, és felkockázzuk.

Összekeverjük a sóval, borssal, fokhagyma porral.


2. lépés

Konyhai aprítóval több részletben alaposan pürésítjük.


3. lépés

A kész pépet vizes kézzel jól  átgyúrjuk, hogy egyenletes állagot kapjunk.


4. lépés

Kiterítünk egy sütőpapírt, melyet enyhén bevizezünk. A húspépből egy rudat formázunk, majd jó alaposan összenyomkodjuk, hogy a levegő kijöjjön. Feltekerjük a sütőpapírt, a két végét külön megtekerjük, az egészet egybe meghengergetjük.


5. lépés

Betekerjük a dupla réteg alufóliával, a végét ismét megtekerjük, és ezt is meghengergetjük.

Egy tepsibe tesszük, és aláöntünk kb. 0,5 l vizet. 160 fokos sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.


bottom of page