top of page

Csicseriborsó leves

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

Egy tartalmas, ízekben gazdag, gyorsan elkészíthető leves. A tojást ne hagyjátok el, mert a sárgája hozza az igazi krémességet.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 15 dkg csípős, jó fűszeres füstölt kolbász

  • 10 dkg kolozsvári szalonna / bacon

  • 3 db sárgarépa

  • 2 db fehérrépa

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 db csicseriborsó konzerv

  • 3-4 evőkanál paradicsomsűrítmény

  • 2 főtt tojás

  • 1 l leves alaplé

  • 1 evőkanál olaj

  • 10 szem fekete bors

  • 6 szem szegfűbors

  • 10 – 15 szem koriander

  • őrölt fekete bors

Elkészítés

Csicseriborsó leves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A felkockázott kolbászt, és a szalonnát egy lábasban kevés olajon kissé megpirítjuk. Majd

hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát


2. lépés

Beletesszük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát.  Egy teatojásba beletesszük a szemes fűszereket, és kis lángon lefedve pároljuk.


3. lépés

Levesszük a fedőt, belekeverjük a leszűrt csicseriborsót, és fedő alatt még kb. 10 - 15 percig főzzük kis lángon.


4. lépés

Majd hozzátesszük a paradicsompürét, és felöntjük az alap lével, felforraljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.


5. lépés

Közben megfőzzük a tálaláshoz szükséges tojásokat. 7 perces állagra. Azaz a sárgája enyhén krémesebb.


6. lépés

Tálaláskor néhány szelet tojást teszünk a leves tetejére. Aki szereti friss koriander levelet is szórhat rá.

bottom of page