Egy tartalmas, ízekben gazdag, gyorsan elkészíthető leves. A tojást ne hagyjátok el, mert a sárgája hozza az igazi krémességet.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
15 dkg csípős, jó fűszeres füstölt kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna / bacon
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csicseriborsó konzerv
3-4 evőkanál paradicsomsűrítmény
2 főtt tojás
1 l leves alaplé
1 evőkanál olaj
só
10 szem fekete bors
6 szem szegfűbors
10 – 15 szem koriander
őrölt fekete bors
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A felkockázott kolbászt, és a szalonnát egy lábasban kevés olajon kissé megpirítjuk. Majd
hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát
2. lépés
Beletesszük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát. Egy teatojásba beletesszük a szemes fűszereket, és kis lángon lefedve pároljuk.
3. lépés
Levesszük a fedőt, belekeverjük a leszűrt csicseriborsót, és fedő alatt még kb. 10 - 15 percig főzzük kis lángon.
4. lépés
Majd hozzátesszük a paradicsompürét, és felöntjük az alap lével, felforraljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
5. lépés
Közben megfőzzük a tálaláshoz szükséges tojásokat. 7 perces állagra. Azaz a sárgája enyhén krémesebb.
6. lépés
Tálaláskor néhány szelet tojást teszünk a leves tetejére. Aki szereti friss koriander levelet is szórhat rá.