top of page

Csicseriborsó chorizoval

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

Gyorsan el tudod készíteni, miközben megpárolod a rizst.
Glutén- és egyben laktózmentes is.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna

  • ½ szál füstölt kolbász

  • 240 g csicseriborsó konzerv

  • 200 ml kókuszkrém

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 db piros kaliforniai paprika

  • 1 db padlizsán

  • ½ teáskanál só

  • ¼ teáskanál cayeene bors

Elkészítés

Csicseriborsó chorizoval

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját.

Ezután rátesszük a felkockázott hagymát, kicsit megdinszteljük, és hozzátesszük a kockára vágott kolbászt.


2. lépés

Összesütjük, és hozzáadjuk a csicseriborsót.


3. lépés

A kaliforniai paprikát is hozzátesszük.


4. lépés

Kóstolás után adjuk hozzá a sót, és a cayeene borsot (figyelve, hogy a szalonna és a kolbász mennyire volt fűszeres).


5. lépés

Összeforraljuk, és rászórjuk a felkockázott padlizsánt.


6. lépés

2 – 3 perc forralás után ráöntjük a kókuszkrémet, és még egyszer óvatosan összeforraljuk.

bottom of page