Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Igyekezz olyan tésztát választani, ami között szépen elkeveredik a szósz a csirkehússal (pl. fussili, penne, rövid makaróni, stb).

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
½ db csirkemell filé
30 dkg durum tészta
15 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
300 g sűrített paradicsom
1 kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt fekete bors
½ kávéskanál cayenne cors
½ kávéskanál chili pehely
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemellet felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirított hagymára tesszük. Megvárjuk, míg kifehéredik, hozzátesszük a fűszereket, só, bors, chili, cayenne bors, és a sűrített paradicsom.
2. lépés
Alaposan összeforraljuk.
Közben kifőzzük a tésztát, és előmelegítjük a sütőt.
3. lépés
A szósszal egyenletesen elkeverjük a tésztát.
4. lépés
Egy kissé kiolajozott hőálló tálba, vagy tepsibe öntjük.
5. lépés
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
6. lépés
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.