Egyetlen edény elegendő, és fél óra múlva kész a laktató vacsora.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
25 dkg bacon
250 g kukorica
250 g mozzarella
150 g gyufatészta (vagy valami apró tészta)
200 ml főzőtejszín
2 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
friss őrölt bors
metélőhagyma
½ hegyes erős paprika
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A bacont a vajon kissé lepirítjuk, és hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
2. lépés
Rátesszük a lecsepegtetett kukoricát, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a feldarabolt paprikát és összeforraljuk.
3. lépés
Rászórjuk a nyers tésztát, elkeverjük.
4. lépés
Ráöntjük a főzőtejszínt, plusz 1 dl vizet, összekeverjük, majd rárakjuk a sajt felét darabolva.
5. lépés
Megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával, összekeverjük, és megvárjuk míg a sajt elolvad.
Lereszeljük a sajt másik felét.
6. lépés
Megszórjuk a reszelt sajttal és 15 percre betesszük a 180 C-os sütőbe.
Mire a tészta megpuhul, a tetején a sajt is megpirul.