Fantasztikusan működnek együtt a glutén- és laktózmentes hozzávalók. Innentől szinte csak ilyen tésztát akarsz majd sütni.

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
5 evőkanál hajdina liszt
1 evőkanál rizsliszt
5 evőkanál cukor
1 narancs
1 csomag sütőpor
2 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 csipet só
A krémhez:
15 dkg fekete csoki
2 evőkanál kakaó por
4 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
2 evőkanál kandírozott narancs
1,5 dl kókusztej
2 teáskanál zselatin
400 ml növényi habtejszín
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A narancs levét kicsavarjuk és a héját vékonyan lereszeljük.
Lépés
A 6 szétválasztott tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáteszünk 4 evőkanál narancslét, 1 evőkanál olajat, és ezzel is összekeverjük.
2. lépés
A liszteket és a sütőport összekeverjük, és az egészet a tojássárgájához adjuk a narancshéjjal együtt. Majd belekeverjük a kakaóport.
3. lépés
Óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot.
Sütőpapírral kibélelünk egy sütőformát és beleöntjük a tésztát. 30 perc alatt megsütjük.
4. lépés
A két tojás sárgáját, cukorral habosra keverjük, és apránként a meleg tejhez adjuk, óvatosan összeforraljuk.
5. lépés
A csokit feldaraboljuk, rászórjuk a kakaóport, és a még forró tojásos tejet ráöntjük. Várunk, míg megolvad, majd elkeverjük.
Mikor meghűlt, hozzáadjuk a felolvasztott és kissé meghűlt zselatint. Habverővel habosra keverjük.
6. lépés
A habtejszínt felverjük és óvatos mozdulatokkal a csokihoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután jön a rétegezés a pohár aljára jön a piskóta, majd a krém, ami közé szórjuk a kandírozott narancsot.