A hagyományos távolkeleti ízeket is lehet kombinálni, hogy egy könnyed vacsorát tudjál tálalni. Persze nyugodtan tálalhatod hagyományos rizzsel, azonban érdemes kipróbálni ezt a variációt.

Hozzávalók:
Zöldséges csirke:
1 egész csirkemell
3 db különböző színű kaliforniai paprika
3 db sárgarépa
1 nagy póréhagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kisdarab gyömbér (lehet por is)
8 evőkanál világos sója szósz
3 evőkanál osztriga szósz
1 evőkanál barna cukor
1 mokkás kanál chili pehely
1 mokkáskanál frissen őrölt színes bors
2 evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál olaj
1 dl alap lé
Karfiolrizs:
1 fej karfiol
2 evőkanál olaj
1 mokkás kanál só
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Egy tálban 1evőkanál olajat, a szójaszószt, osztrigaszószt, cukrot, borsot, chilit, zúzott fokhagymát, és az alaplét elkeverjük.
2. lépés
A csirkemellet, felkockázzuk, és a páclébe tesszük 20 percre.
A hagymát felkarikázzuk, a paprikákat felkockázzuk, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
3. lépés
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, lemossuk, lecsepegtetjük, és aprítógépben összeaprítjuk.
4. lépés
Olajon megpároljuk a karfiolmorzsát, sózzuk és megvárjuk, míg megpuhul.
5. lépés
A wokot felforrósítjuk, beleöntjük a maradék olajat, és a csirkemellet rátesszük, kicsit lepirítjuk.
6. lépés
Hozzátesszük az előkészített zöldségeket.
Néhány percig pároljuk, majd ráöntjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, és összeforraljuk.