top of page

Sajtos gombás korong

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

10 perc

Adag:

9 korong

Tapasztalat:

Alapszint

Teljesen húsmentes, ízletes jorongok. Ha kisebb korongokat csinálsz, vendégváró mártogatós is lehet belőle.
Ha több lett belőle, tedd be a fagyasztóba, és később bele az air-fryerbe, és már kész is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba

  • 25 dkg trappista sajt

  • 2 db közepes burgonya

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 2 tojás

  • 2-3 evőkanál zsemle morzsa

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál olaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 mokkáskanál só

  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Sajtos gombás korong

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.

A sajtot lereszeljük, a krumpliról leöntjük a vizet, és alaposan összetörjük.


2. lépés

A hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük, és lepirítjuk.


3. lépés

Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, krumplit, pirított gombát, 1 egész tojással, sóval, borssal, és ha szükséges 1 evőkanál liszttel.


4. lépés

Egyforma méretű pogácsákat formázunk, és beleforgatjuk a felvert tojásba, és a zsemlemorzsába.


5. lépés

Majd mindkét oldalát olajjal megspiccelve air-fryerben 200 C-on 10 perc alatt pirosra sütjük. Süthetjük hagyományos módon bő olajban is.


6. lépés

A fokhagymát összezúzzuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, majd felöntjük alap lével, vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

bottom of page