Teljesen húsmentes, ízletes jorongok. Ha kisebb korongokat csinálsz, vendégváró mártogatós is lehet belőle.
Ha több lett belőle, tedd be a fagyasztóba, és később bele az air-fryerbe, és már kész is.

Hozzávalók:
20 dkg gomba
25 dkg trappista sajt
2 db közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 tojás
2-3 evőkanál zsemle morzsa
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
A sajtot lereszeljük, a krumpliról leöntjük a vizet, és alaposan összetörjük.
2. lépés
A hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük, és lepirítjuk.
3. lépés
Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, krumplit, pirított gombát, 1 egész tojással, sóval, borssal, és ha szükséges 1 evőkanál liszttel.
4. lépés
Egyforma méretű pogácsákat formázunk, és beleforgatjuk a felvert tojásba, és a zsemlemorzsába.
5. lépés
Majd mindkét oldalát olajjal megspiccelve air-fryerben 200 C-on 10 perc alatt pirosra sütjük. Süthetjük hagyományos módon bő olajban is.
6. lépés
A fokhagymát összezúzzuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, majd felöntjük alap lével, vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.