top of page

Mentás tőkehal korong hideg töksalátával

Előkészítés:

35 perc

Főzési idő:

4 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Könnyű nyári fogás, de a halkorongokat bármikor megcsinálhatod akár hidegtálakhoz vagy snackként is.

Hozzávalók:

A töksalátához:

  • 1 db nagy főzőtök / 1,5 kg gyalult tök

  • 3 evőkanál tejföl

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 csokor kapor

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál pirospaprika


Tőkehal koronghoz:

  • 40 dkg tőkehal filé

  • 1 tojás

  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 gerezd fokhagyma

  • ½ fej vöröshagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 csokor metélő hagyma

  • 6 – 8 mentalevél

  • 1 evőkanál citrom lé

  • ½ kávéskanál só

  • ½ kávéskanál frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

Mentás tőkehal korong hideg töksalátával

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tőkehalból kiszedjük a szálkás gerinc részt, majd húsdarálóval ledaráljuk. Hozzákeverjük a citrom levét, zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, tojást, zsemlemorzsát, sót, őrölt borsot, apróra vágott mentát, petrezselymet, metélő hagymát. Jól összedolgozzuk, és egyforma méretű kis pogácsákat formázunk, és félretesszük pihenni.


2. lépés

A tököt megpucoljuk, kikaparjuk a magos belsejét. Zöldség spagetti szeletelővel égészen vékony csíkokat készítünk belőle.

NE SÓZD MEG!!

Forró sós vízben 1 perc alatt blansírozzuk, gyorsan lehűtjük, és lecsepegtetjük.


3. lépés

Az egészen apróra vágott kaprot az olajon kissé megfutatjuk.

Ne barnuljon meg, mert akkor az egész keserű lesz.


4. lépés

Alaposan összekeverjük a tejfölt, lisztet, pirospaprikát, és fél dl vizet, majd a kaporral óvatosan összeforraljuk, kicsit megsózzuk.


5. lépés

A tőkehal korongokat tapadás mentes serpenyőben felforrósított olajban 3 – 4 perc alatt arany barnára sütjük.

bottom of page