top of page

Mediterrán tonhalas tészta

Előkészítés:

5 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Nagyon gyorsan elkészíthető könnyű vacsora. Igazi mediterrán ízekkel.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán

  • 1 db cukkini

  • 4 – 5 paradicsom / hámozott paradicsom konzerv

  • 320 g tonhal konzerv

  • 200 g olajbogyó

  • 4 - 5 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • ½ kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt fekete bors

  • 1 kávéskanál oregánó

  • 1 kávéskanál bazsalikom

  • 3 – 4 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

Mediterrán tonhalas tészta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A kockára vágott padlizsánt, és cukkinit az olajon félig megpároljuk.


2. lépés

Hozzátesszük a fűszereket, és a konyhai aprítóval pürésített hagymát, és fokhagymát.


3. lépés

Ezután a konyhai aprítóval kissé összezúzzuk a meghámozott paradicsomot, és a felaprított olajbogyóval együtt a zöldségekhez keverjük.


4. lépés

Kicsit összepároljuk, és a végén rátesszük a lecsepegtetett, összetört tonhal darabokat.

bottom of page