A nyársra tűzött lazac kockák belül krémesen puhák és lágyak lesznek.
A finoman zamatos hagymaszósz nagyon jól illek a körethez és a lazachoz is. Könnyű és finom vacsorád lesz.

Hozzávalók:
60 dkg lazacfilé
4 evőkanál olaj
1 evőkanál teriaki szósz
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál őrölt citromfű
1 kávéskanál szecsuáni bors
½ kávéskanál só
1 db póréhagyma
200 ml főzőtejszín
5 dkg vaj
2 db nagyobb édesburgonya
2 db burgonya
10 dkg vaj
1 tojás
1 kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
½ kávéskanál őrölt bors
4 – 5 evőkanál liszt / rizsliszt
1 evőkanál olaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A fűszereket megőröljük, és egy tálban összekeverjük az olajjal, teriyaki szósszal.
2. lépés
A lazacot a bőre nélkül felkockázzuk, és jó alaposan elkeverjük rajta a pácot, visszarakjuk a hűtőbe.
3. lépés
Meghámozott és felkockázott burgonyákat sós vízben egészen puhára főzzük. Leszűrjük és összetörjük a vajjal együtt. Belekeverjük a tojás sárgáját, őrölt borsot, őrölt szerecsendiót és a lisztet. Kb. 10 percre állni hagyjuk.
4. lépés
A poréhagymát felkarikázzuk, és az olvasztott vajban megpároljuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt, és összefőzzük.
5. lépés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit beolajozzuk, és kupacokat halmozunk a krumpli masszából, megolajozzuk a tetejét, és 230 C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
6. lépés
A lazacot felszúrjuk a fa nyársakra és forró serpenyőben oldalanként 1 – 1,5 perc alatt körbe sütjük.