top of page

Lazac nyárson

Előkészítés:

50 perc

Főzési idő:

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

A nyársra tűzött lazac kockák belül krémesen puhák és lágyak lesznek.
A finoman zamatos hagymaszósz nagyon jól illek a körethez és a lazachoz is. Könnyű és finom vacsorád lesz.

Hozzávalók:

  • 60 dkg lazacfilé

  • 4 evőkanál olaj

  • 1 evőkanál teriaki szósz

  • 1 kávéskanál oregánó

  • 1 kávéskanál koriander

  • 1 kávéskanál őrölt citromfű

  • 1 kávéskanál szecsuáni bors

  • ½ kávéskanál só

  • 1 db póréhagyma

  • 200 ml főzőtejszín

  • 5 dkg vaj

  • 2 db nagyobb édesburgonya

  • 2 db burgonya

  • 10 dkg vaj

  • 1 tojás

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt szerecsendió

  • ½ kávéskanál őrölt bors

  • 4 – 5 evőkanál liszt / rizsliszt

  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Lazac nyárson

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A fűszereket megőröljük, és egy tálban összekeverjük az olajjal, teriyaki szósszal.


2. lépés

A lazacot a bőre nélkül felkockázzuk, és jó alaposan elkeverjük rajta a pácot, visszarakjuk a hűtőbe.


3. lépés

Meghámozott és felkockázott burgonyákat sós vízben egészen puhára főzzük. Leszűrjük és összetörjük a vajjal együtt. Belekeverjük a tojás sárgáját, őrölt borsot, őrölt szerecsendiót és a lisztet. Kb. 10 percre állni hagyjuk.


4. lépés

A poréhagymát felkarikázzuk, és az olvasztott vajban megpároljuk, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt, és összefőzzük.


5. lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit beolajozzuk, és kupacokat halmozunk a krumpli masszából, megolajozzuk a tetejét, és 230 C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.


6. lépés

A lazacot felszúrjuk a fa nyársakra és forró serpenyőben oldalanként 1 – 1,5 perc alatt körbe sütjük.

bottom of page