Természetesen a kolbász elhagyható, hisz anélkül is zamatos. A nagyarányú túró miatt nehezen szárad ki.
Így akár másnap egy kicsit felmelegítve előjön a frissessége.

Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
15 dkg száraz füstölt kolbász
4 tojás
6 evőkanál zabpehely
6 evőkanál zabpehelyliszt
½ kávés kanál só
1 csomag sütőpor
½ kávés kanál őrölt feketebors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A túrót villával egy tálban összenyomkodjuk.
Hozzá keverjük zabpelyhet, zabpehelylisztet, tojást, sót, borsot, sütőport.
2. lépés
Felkarikázzuk, és konyhai aprítóval morzsává aprítjuk a kolbászt, melyet a tésztakeverékhez öntünk.
3. lépés
Ezután azt is alaposan hozzákeverjük.
A masszát legalább fél órára hűtőbe tesszük.
4. lépés
Egy nagyobb tepsit kibéleljünk sütőpapírral, és kicsi pogácsa formájú tésztahalmokat teszünk rá
5. lépés
Megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe, 200 C-on 20 percig sütjük.