top of page

Kolbászos-zabos túrópogácsa

Előkészítés:

10 perc, 30 perc pihentetés

Főzési idő:

20 perc sütés

Adag:

30 db

Tapasztalat:

Alapszint

Természetesen a kolbász elhagyható, hisz anélkül is zamatos. A nagyarányú túró miatt nehezen szárad ki.
Így akár másnap egy kicsit felmelegítve előjön a frissessége.

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró

  • 15 dkg reszelt sajt

  • 15 dkg száraz füstölt kolbász

  • 4 tojás

  • 6 evőkanál zabpehely

  • 6 evőkanál zabpehelyliszt

  • ½ kávés kanál só

  • 1 csomag sütőpor

  • ½ kávés kanál őrölt feketebors

Elkészítés:

Kolbászos-zabos túrópogácsa

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A túrót villával egy tálban összenyomkodjuk.

Hozzá keverjük zabpelyhet, zabpehelylisztet, tojást, sót, borsot, sütőport.


2. lépés

Felkarikázzuk, és konyhai aprítóval morzsává aprítjuk a kolbászt, melyet a tésztakeverékhez öntünk.


3. lépés

Ezután azt is alaposan hozzákeverjük.

A masszát legalább fél órára hűtőbe tesszük.


4. lépés

Egy nagyobb tepsit kibéleljünk sütőpapírral, és kicsi pogácsa formájú tésztahalmokat teszünk rá


5. lépés

Megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe, 200 C-on 20 percig sütjük.


bottom of page