top of page

Kelkáposztával töltött csirkemell

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

60 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Ősszel nagyon jó vitamin és rost forrása a kelkáposzta. Köretben is, a húsételben is és a szószban is megjelenik, de mégsem tolakodó.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell kicsontozva

  • 1 db sárgarépa

  • 1 kisfej kelkáposzta

  • ½ padlizsán

  • 1 db vöröshagyma

  • 3 – 4 gerezd fokhagyma

  • 1 mokkáskanál őrölt bors

  • 2 mokkáskanál só

  • 5 evőkanál olaj

  • 20 dkg zabpehely liszt

  • 1 tojás

Elkészítés:

Kelkáposztával töltött csirkemell

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Az apróra vágott hagymát 2 – 3 evőkanál olajon lepirítjuk. Rátesszük a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzá tesszük a 2 gerezd zúzott fokhagymát, és puhára pároljuk. 


2. lépés

Mikor puha, átszedünk egy serpenyőbe néhány kanálnyit, és hozzárakjuk a julienre vágott sárgarépát, apró kockára vágott padlizsánt és ezzel még összepároljuk.


3. lépés

A csirkemellet bevágjuk, kihajtjuk, jól kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük zúzott fokhagymával. A hússzeletre tesszük a tölteléket, szorosan feltekerjük, megtűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval.


4. lépés

Egy tepsi aljára teszünk 2 evőkanál olajat, és a csirkemelleket belehelyezzük. Fóliával lefedve 30 percig 180 C-on sütjük, majd a fóliát levéve kicsit lepirítjuk.


5. lépés

A kimaradt tölteléket bot mixerrel pürésítjük, a kisült húslével jól összeforraljuk, majd átpasszírozzuk.


6. lépés

A zabpehely lisztet, tojást, ½ mokkáskanál sót, vízzel jól összekeverjük, és a szokásos módon galuskákat szaggatunk.


7. lépés

A kifőtt galuskákat a párolt kelkáposztával jó alaposan összekeverjük, aki szereti, kicsit le is piríthatja.

bottom of page