Ősszel nagyon jó vitamin és rost forrása a kelkáposzta. Köretben is, a húsételben is és a szószban is megjelenik, de mégsem tolakodó.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell kicsontozva
1 db sárgarépa
1 kisfej kelkáposzta
½ padlizsán
1 db vöröshagyma
3 – 4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors
2 mokkáskanál só
5 evőkanál olaj
20 dkg zabpehely liszt
1 tojás
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Az apróra vágott hagymát 2 – 3 evőkanál olajon lepirítjuk. Rátesszük a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzá tesszük a 2 gerezd zúzott fokhagymát, és puhára pároljuk.
2. lépés
Mikor puha, átszedünk egy serpenyőbe néhány kanálnyit, és hozzárakjuk a julienre vágott sárgarépát, apró kockára vágott padlizsánt és ezzel még összepároljuk.
3. lépés
A csirkemellet bevágjuk, kihajtjuk, jól kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük zúzott fokhagymával. A hússzeletre tesszük a tölteléket, szorosan feltekerjük, megtűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval.
4. lépés
Egy tepsi aljára teszünk 2 evőkanál olajat, és a csirkemelleket belehelyezzük. Fóliával lefedve 30 percig 180 C-on sütjük, majd a fóliát levéve kicsit lepirítjuk.
5. lépés
A kimaradt tölteléket bot mixerrel pürésítjük, a kisült húslével jól összeforraljuk, majd átpasszírozzuk.
6. lépés
A zabpehely lisztet, tojást, ½ mokkáskanál sót, vízzel jól összekeverjük, és a szokásos módon galuskákat szaggatunk.
7. lépés
A kifőtt galuskákat a párolt kelkáposztával jó alaposan összekeverjük, aki szereti, kicsit le is piríthatja.