Ugye, hogy olyan, mintha lasagne-t készítenél? De ez így gluténmentes, és ha egy-két dolgot kicserélsz, máris laktózmentes is lesz.
Nagyon imádható egytálétel.

Hozzávalók:
4 karalábé
50 dkg darált sertéshús
20 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dk füstölt mozzarella
140 g sűrített paradicsom
1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1 kávéskanál piros paprika
1 mokkás kanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál oregánó
1 mokkáskanál bazsalikom
½ mokkáskanál őrölt fehér bors
½ mokkás kanál fokhagymapor
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a darált húst, és megvárjuk, míg kifehéredik.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, fekete borsot, oregánót, bazsalikomot, és a só felét.
2. lépés
Összefőzzük, majd a paradicsompürét és hozzákeverjük, ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá.
3. lépés
Egy tapadásmentes edényben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és kissé összemelegítjük. Majd folyamatos keverés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet. Amikor kicsit besűrűsödik, ízesítjük sóval, fehér borssal és fokhagyma porral.
4. lépés
A cserépedényt kiolajozzuk, megszórjuk az alját 2 marék zabpehellyel, ráteszünk egy réteg megpucolt, vékony karikára vágott karalábét.
5. lépés
Erre helyezünk egy réteg darált húst, azután a 2 – 3 evőkanál besamelt, melyet két marék zabpehely követ. Ezt ismételjük majdnem az edény tetejéig.
6. lépés
A tetejét befedjük sajttal, és180 C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
Nem szabad szétsülnie a karalábénak, mert akkor finom, ha még roppanós, de a tetején a sajt legyen szép piros.