top of page

Karalábé casserole

Előkészítés:

25 perc

Főzési idő:

30 perc sütés

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Ugye, hogy olyan, mintha lasagne-t készítenél? De ez így gluténmentes, és ha egy-két dolgot kicserélsz, máris laktózmentes is lesz.
Nagyon imádható egytálétel.

Hozzávalók:

  • 4 karalábé

  • 50 dkg darált sertéshús

  • 20 dkg apró szemű zabpehely

  • 10 dkg vaj

  • 4 evőkanál liszt

  • 4 dl tej

  • 20 dk füstölt mozzarella

  • 140 g sűrített paradicsom

  • 1 dl olaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál piros paprika

  • 1 mokkás kanál őrölt fekete bors

  • 1 mokkáskanál oregánó

  • 1 mokkáskanál bazsalikom

  • ½ mokkáskanál őrölt fehér bors

  • ½ mokkás kanál fokhagymapor

Elkészítés:

Karalábé casserole

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a darált húst, és megvárjuk, míg kifehéredik.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, fekete borsot, oregánót, bazsalikomot, és a só felét.


2. lépés

Összefőzzük, majd a paradicsompürét és hozzákeverjük, ha szükséges egy kevés vizet adunk hozzá.


3. lépés

Egy tapadásmentes edényben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és kissé összemelegítjük. Majd folyamatos keverés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet. Amikor kicsit besűrűsödik, ízesítjük sóval, fehér borssal és fokhagyma porral.


4. lépés

A cserépedényt kiolajozzuk, megszórjuk az alját 2 marék zabpehellyel, ráteszünk egy réteg megpucolt, vékony karikára vágott karalábét.


5. lépés

Erre helyezünk egy réteg darált húst, azután a 2 – 3 evőkanál besamelt, melyet két marék zabpehely követ. Ezt ismételjük majdnem az edény tetejéig.


6. lépés

A tetejét befedjük sajttal, és180 C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.

Nem szabad szétsülnie a karalábénak, mert akkor finom, ha még roppanós, de a tetején a sajt legyen szép piros.

bottom of page