top of page

Cukkinis tökleves

Előkészítés:

Főzési idő:

20 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Nyári nagy melegben egy hidegen tálalt friss ízekkel teli leves jót tesz a lelkünknek. Mindenképpen hagyd, hogy teljesen lehüljön.

Hozzávalók:

  • 1 közepes tök

  • 1 közepes cukkini

  • 6 evőkanál natúr joghurt

  • 10 dkg vaj

  • 5 dl alap lé

  • 1 evőkanál ecetes torma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor kapor

  • ½ mokkáskanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt fehér bors

Elkészítés:

Cukkinis tökleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tököt meghámozzuk, a magos belső részét kikanalazzuk, és az ugyancsak meghámozott cukkínivel együtt felkockázzuk.


2. lépés

Vajon lepároljuk, felöntjük az alaplével, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és összefőzzük.


3. lépés

Hagyjuk egy kicsit kihűlni. Majd átöntjük a turmixgépbe, beletesszük a joghurtot, és az ecetes tormát.


4. lépés

Összeturmixoljuk, ízesítjük a fehér borssal, és hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, ha kell megsózzuk.

Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy jól áthűljön, és az ízek is összeérjenek.

bottom of page