Nyári nagy melegben egy hidegen tálalt friss ízekkel teli leves jót tesz a lelkünknek. Mindenképpen hagyd, hogy teljesen lehüljön.

Hozzávalók:
1 közepes tök
1 közepes cukkini
6 evőkanál natúr joghurt
10 dkg vaj
5 dl alap lé
1 evőkanál ecetes torma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
½ mokkáskanál só
½ mokkáskanál őrölt fehér bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tököt meghámozzuk, a magos belső részét kikanalazzuk, és az ugyancsak meghámozott cukkínivel együtt felkockázzuk.
2. lépés
Vajon lepároljuk, felöntjük az alaplével, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és összefőzzük.
3. lépés
Hagyjuk egy kicsit kihűlni. Majd átöntjük a turmixgépbe, beletesszük a joghurtot, és az ecetes tormát.
4. lépés
Összeturmixoljuk, ízesítjük a fehér borssal, és hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, ha kell megsózzuk.
Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy jól áthűljön, és az ízek is összeérjenek.