top of page

Cukkinilepény

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

10 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Mártogatósként vagy akár köretként is tálalhatod. Igazából frissen az igazi.

Hozzávalók:

A lepényhez:

  • 2 db cukkini

  • 2 db sárgarépa

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 – 5 evőkanál rizsliszt / finomliszt

  • 3 db tojás

  • 2 – 3 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor metélő hagyma

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 teáskanál só

  • 1 mokkáskanál fekete bors

  • 2 evőkanál olaj

A fokhagyma szószhoz:

  • 5 – 6 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál rizsliszt / finomliszt

  • 2 dl rizstej / tej

  • ½ teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt bors

Elkészítés:

Cukkinilepény

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A cukkinit megmossuk, és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk.


2. lépés

A kicsavart cukkinit összekeverjük a reszelt sárgarépával, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, őrölt borsot, és lereszelt hagymát, apróra vágott metélő hagymát.


3. lépés

Ráöntjük a felvert a tojásokat, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.


4. lépés

Óvatosan összedolgozzuk és kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát arany barnára sütve kis lepényeket sütünk.


5. lépés

Az egy evőkanál olajat a liszttel óvatosan elkezdjük hevíteni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és apránként adagolva a tejet.


6. lépés

Folyamatos keverés közben sózzuk, borsozzuk és jól összeforraljuk.

bottom of page