Mártogatósként vagy akár köretként is tálalhatod. Igazából frissen az igazi.

Hozzávalók:
A lepényhez:
2 db cukkini
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 – 5 evőkanál rizsliszt / finomliszt
3 db tojás
2 – 3 gerezd fokhagyma
1 csokor metélő hagyma
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
1 mokkáskanál fekete bors
2 evőkanál olaj
A fokhagyma szószhoz:
5 – 6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál rizsliszt / finomliszt
2 dl rizstej / tej
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A cukkinit megmossuk, és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
2. lépés
A kicsavart cukkinit összekeverjük a reszelt sárgarépával, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, őrölt borsot, és lereszelt hagymát, apróra vágott metélő hagymát.
3. lépés
Ráöntjük a felvert a tojásokat, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
4. lépés
Óvatosan összedolgozzuk és kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát arany barnára sütve kis lepényeket sütünk.
5. lépés
Az egy evőkanál olajat a liszttel óvatosan elkezdjük hevíteni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és apránként adagolva a tejet.
6. lépés
Folyamatos keverés közben sózzuk, borsozzuk és jól összeforraljuk.