top of page

Csirkenyár mangó salsával

Előkészítés:

40 perc

Főzési idő:

15 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Amangósalsafrissességeéssavasságanagyonjólillikafűszeres,omlóscsirkefalatokhoz,amiígyanyársonmásképpsül,minthacsakúgyaserpenyőbedobod.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé

  • 2 db érett mangó

  • 1 db kaliforniai paprika

  • 1 fej lila hagyma

  • 1 lime

  • 8 dkg kukorica liszt

  • 2 dkg rizs liszt

  • 2 dkg glutén mentes liszt / normál liszt

  • 4 evőkanál olaj

  • 1 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál őrölt római kömény

  • ½  kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 1 kávéskanál oregánó

  • 1 kávéskanál mustármag összetörve

  • ½  kávéskanál cayenee bors

  • ¼ kávéskanál chili por

Elkészítés:

Csirkenyár mangó salsával

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Egy tálban 3 evőkanál olajjal összekeverjük a fűszereket: rómaikömény, fokhagyma granulátum, oregánó, mustármag, cayennebors, chilipor és a só harmada.


2. lépés

A lehártyázott csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Beleforgatjuk a csirkemell kockákat és félretesszük pácolódni.


3. lépés

A mangót,l ilahagymát megpucoljuk, a kaliforniaipaprikát kicsumázzuk és nagyon apró kockára vágjuk, meglocsoljuk a lime levével és összekeverjük.


4. lépés

A liszteket, és a sót egy tálba tesszük és hozzákeverünk 0,5 –1 dl vizet apránként adagolva. Alaposan összegyúrjuk és félrerakjuk pihenni.A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és 6 db egyforma méretű négyzetet vágunk ki belőle.


5. lépés

Az egyes tésztalapok mindkét oldalát kissé megolajozzuk, és a megfordított muffinformára rásimogatjuk. 180 C-os előmelegített sütőben 10 – 12 perc alatt megsütjük.


6. lépés

Közben a csirkemell kockákat vékony pálcikára, egyenletesen elosztva, de nem túl szorosan felszurkáljuk. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, és a csirkenyársakat belehelyezzük, és minden oldalát 2 –2 percig sütjük.

bottom of page