Amangósalsafrissességeéssavasságanagyonjólillikafűszeres,omlóscsirkefalatokhoz,amiígyanyársonmásképpsül,minthacsakúgyaserpenyőbedobod.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
2 db érett mangó
1 db kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1 lime
8 dkg kukorica liszt
2 dkg rizs liszt
2 dkg glutén mentes liszt / normál liszt
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt római kömény
½ kávéskanál fokhagyma granulátum
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál mustármag összetörve
½ kávéskanál cayenee bors
¼ kávéskanál chili por
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Egy tálban 3 evőkanál olajjal összekeverjük a fűszereket: rómaikömény, fokhagyma granulátum, oregánó, mustármag, cayennebors, chilipor és a só harmada.
2. lépés
A lehártyázott csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Beleforgatjuk a csirkemell kockákat és félretesszük pácolódni.
3. lépés
A mangót,l ilahagymát megpucoljuk, a kaliforniaipaprikát kicsumázzuk és nagyon apró kockára vágjuk, meglocsoljuk a lime levével és összekeverjük.
4. lépés
A liszteket, és a sót egy tálba tesszük és hozzákeverünk 0,5 –1 dl vizet apránként adagolva. Alaposan összegyúrjuk és félrerakjuk pihenni.A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és 6 db egyforma méretű négyzetet vágunk ki belőle.
5. lépés
Az egyes tésztalapok mindkét oldalát kissé megolajozzuk, és a megfordított muffinformára rásimogatjuk. 180 C-os előmelegített sütőben 10 – 12 perc alatt megsütjük.
6. lépés
Közben a csirkemell kockákat vékony pálcikára, egyenletesen elosztva, de nem túl szorosan felszurkáljuk. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, és a csirkenyársakat belehelyezzük, és minden oldalát 2 –2 percig sütjük.