top of page

Céklaimádók csirkéje

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

2 óra

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Igazi őszi gyökérzöldség parádé bordó színekben. A tükörtojást forrón, frissen tálald a tányérra.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé

  • 3 – 4 db cékla

  • 4 db sárgarépa

  • 2 db fehérrépa

  • 1 db kínai kel

  • 4 – 5 db krumpli

  • 4 db tojás

  • 2 fej vöröshagyma

  • 0,5 dl olaj

  • 2 kávéskanál só

  • 4 – 6 db babérlevél

  • 5 – 6 szem szegfűbors

  • 10 – 15 szem fekete bors

  • 1 mokkáskanál rozmaring

  • 0,5 l víz

Elkészítés:

Céklaimádók csirkéje

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát felkockázzuk, és a forró olajra tesszük, üvegesre pirítjuk.

Rátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, és megvárjuk, míg kifehéredik.


2. lépés

Hozzátesszük a babérlevelet, apró kockákra vágott céklát, és a felkarikázott fehérrépát.

Fedő alatt elkezdjük megpárolni.


3. lépés

Mikor a cékla már félig puha, rátesszük a sárgarépa karikákat, sózzuk.


4. lépés

Kávédarálóval összedaráljuk a feketeborsot, rozmaringot és a szegfűborsot, és rászórjuk, az ételre.


5. lépés

Vékony csíkokra vágjuk a kínai kelt, és azt is hozzákeverjük.

Kevés vizet adunk hozzá, és továbbfőzzük.


6. lépés

Az apró kockára vágott krumpli az utolsó a sorban, ezzel is jó alaposan összefőzzük.

A tojásokat megsütjük, és a tükörtojásokat a tálaláskor az étel tetejére helyezzük.

bottom of page