Igazi őszi gyökérzöldség parádé bordó színekben. A tükörtojást forrón, frissen tálald a tányérra.

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
3 – 4 db cékla
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db kínai kel
4 – 5 db krumpli
4 db tojás
2 fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
2 kávéskanál só
4 – 6 db babérlevél
5 – 6 szem szegfűbors
10 – 15 szem fekete bors
1 mokkáskanál rozmaring
0,5 l víz
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát felkockázzuk, és a forró olajra tesszük, üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, és megvárjuk, míg kifehéredik.
2. lépés
Hozzátesszük a babérlevelet, apró kockákra vágott céklát, és a felkarikázott fehérrépát.
Fedő alatt elkezdjük megpárolni.
3. lépés
Mikor a cékla már félig puha, rátesszük a sárgarépa karikákat, sózzuk.
4. lépés
Kávédarálóval összedaráljuk a feketeborsot, rozmaringot és a szegfűborsot, és rászórjuk, az ételre.
5. lépés
Vékony csíkokra vágjuk a kínai kelt, és azt is hozzákeverjük.
Kevés vizet adunk hozzá, és továbbfőzzük.
6. lépés
Az apró kockára vágott krumpli az utolsó a sorban, ezzel is jó alaposan összefőzzük.
A tojásokat megsütjük, és a tükörtojásokat a tálaláskor az étel tetejére helyezzük.